Over Mij

Stance Oonk

Beeldend kunstenaar en coach/ trainer

3 juli 1959 s’hertogenbosch

www.stanceoonk.nl voor mijn eigen werk

www.atelieroonk.nl voor achtergrond info

Van jongs af aan wilde ik tekenen en schilderen en ik wilde het goed doen!! Ik zat te zwoegen op de lagere school en verkrampt deed ik mijn uiterste best. Het jongetje dat naast me zat had daar totaal geen last van en tralala die maakte in mijn ogen zoooooo’n geweldig mooie vrije tekening zonder dat hij er ook maar iets mee had. Ik wilde dat ook !

Ik ging naar het conservatorium omdat ik al vanaf mijn 7 de piano speelde alleen klassiek. Helaas kon ik zonder bladmuziek geen noot spelen. Na de docentenopleiding tekenen en schilderen in Amsterdam. 1 ste graad op de Amsterdamse academie voor beeldende vorming was ik nog steeds niet vrij. Zonder boom in beeld wist ik niet hoe die te tekenen.

Toen heb ik het roer omgegooid. Ik deed een opleiding persoonlijke ontwikkeling bij Anneke Rooselaar en zij werkte veel met geleide visualisaties in meditaties. Een wereld ging voor mij open. Ik was 27 jaar.

Er is meer tussen hemel en aarde dan wat je kunt zien! Ik begon mijn binnenwereld te verbeelden door te schilderen met mijn ogen dicht. In het begin werden het alleen vlekken en door verder te gaan ontwikkelde ik mijn eigen beeldtaal. Ik ontdekte dat de beelden die komen onuitputtelijk zijn, dat je steeds nieuwe beelden krijgt, dat je erdoor verrast en ontroert wordt. Soms confronterend, maar het is altijd waar. Een tekening die op deze manier tot stand komt liegt niet. 

Deze manier van werken is verslavend omdat ik zo nieuwsgierig ben naar wat er nog meer in zit. De bron is namelijk onuitputtelijk. Toen ik tot deze realisatie kwam wist ik : Dit wil ik doorgeven. Vanaf die tijd heb ik mensen begeleid in het vinden van hun eigen bron. Naast een reading en healing opleiding heb ik mij de laatste 15 jaar met het sjamanisme verbonden. 

In coaching  werk ik vanuit een aardse manier met diepere lagen en met verschillende werkmethodes. Aangepast en afgestemd op de persoon. Familie en systeem opstellingen, hypnotherapie, visualisaties, werken met het medicijnwiel, creatieve therapie maar vooral helder zien en luisteren is mijn grootste kwaliteit.

 

Inloggen voor cursisten

Wanneer je een cursus volgt bij Inzoomen Op Jezelf kan je hieronder inloggen. Nog geen account? Schrijf je dan eerst in voor een cursus via onze website.